Mainos
Mainos

Facebook poisti huijareiden sivuja

Facebook on sulkenut palvelustaan useita käyttäjäsivuja, jotka ohjasivat niillä vierailevia lataamaan haittaohjelmia. Asiasta uutisoi Digitoday.

Facebookista on löytynyt useita käyttäjäsivuja, jotka nimeä lukuun ottamatta olivat täysin samanlaisia. Sivuilla oli linkki, joka näytti ohjaavan videoon. Klikatessa linkki kuitenkin näytti väärää hälytystä virustartunnasta.

Huijauksen tarkoituksena oli saada sivuilla vierailijat ostamaan koneelleen väärennetty virustorjuntaohjelma ja antamaan luottokorttitietonsa verkkorikollisille.

Verkkorikollisten tietokoneohjelmat pystyivät ilmeisesti automaattisesti ohittamaan niitä estämään tarkoitetun captcha-tunnistuksen.

Captcha on vääristettyjä kirjaimia ja numeroita sisältävä kuva, jota käytetään yleisesti verkkosivujen rekisteröinnissä. Sen on tarkoitus estää esimerkiksi roskapostia syöttävien ohjelmien pääsy palveluun.

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme