Mainos
Mainos

Facebook saattaa jakaa sijainnin tietämättäsi: Näin kytket sen pois päältä

Facebookista löytyy toiminto, johon et välttämättä ole kiinnittänyt kummemmin huomiota.

Sosiaalisen median palvelu Snapchat lisäsi alkuviikosta sovellukseen uuden paikannusominaisuuden, joka herätti monen käyttäjän huolen tietoturvansa puolesta. Snap Map -toiminto jäljittää käyttäjien sijainnin ja merkitsee heidän Bitmojinsa maailmankartalle. Toiset käyttäjät voivat zoomata karttaa ja katsoa käyttäjän sijainnin kadunnimeä myöten.

Samankaltainen toiminto on kuitenkin ollut Facebookissa jo vuodesta 2014 saakka, muistuttaa Time-lehti.

Facebook näyttää nimittäin lähellä olevien kavereiden sijainnin, mikäli he ovat jakaneet sijaintinsa. Facebookin toiminto löytyy sovelluksella tai selaimella sivupalkista nimellä ”Lähellä olevat kaverit”. Kun toimintoa klikkaa, pyytää se joko ottamaan uuden toiminnon käyttöön tai kertoo, mikäli se on jo päällä.

Toiminnon asetuksista voi myös valita, ketkä kavereista voivat nähdä sijaintisi. Toiminnon avulla voi tarkastella kavereiden sijaintia, jos he ovat esimerkiksi reissaamassa maailmalla. Se toimii myös toisin päin: jos itse matkustaa ulkomailla, voi sijaintitiedon jakaa vain valitsemilleen kavereille, kuten perheenjäsenille.

Lähde: Time

***


Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme