Mainos
Mainos

Facebook-villitystä epäillään laittomaksi

Facebook-verkkoyhteisössä leviävä kaksoisolento-villitys epäilyttää tekijänoikeuksista huolehtivia.

Doppelganger-viikoksi nimetyssä tempauksessa käyttäjä vaihtaa oman valokuvansa tilalle kuvan julkisuuden henkilöstä, jota hänen on sanottu muistuttavan.

Luvattomia kuvia viljellään sosiaalisen median palveluissa jatkuvasti, mutta Doppelganger-ilmiöstä on tullut uudenlainen globaali ketjureaktio.

CNET-verkkosivusto kyseenalaisti eilen tempauksen laillisuuden, ja nyt sivustoa siteerataan esimerkiksi sosiaaliseen mediaan keskittyneessä Mashable-portaalissa sekä lukuisissa blogeissa.

Doppelganger-kuvien laillisuuden ovat kyseenalaistaneet myös Facebookin käyttäjät itse tilapäivityksissään.

Facebookin käyttäjäehtojen mukaan tekijänoikeuksia rikkovaa sisältöä ei sallita. Harva on itse ottanut käyttämänsä kuvan julkisuuden henkilöstä tai ostanut kuvan oikeudet.

Puhe tempauksen laittomuudesta jäänee vain puheeksi, koska Facebookin ylläpito ei ole puuttunut Doppelganger-kuviin. Tekijänoikeuksien omistajat eivät ole pyytäneet kuvien poistamista, Facebookin tiedottaja on kertonut CNET-sivustolle.

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme