Mainos
Mainos

Facebookia syytetään mystisten oireiden leviämisestä

Facebookia ja YouTubea epäillään mystisen tautitilan leviämisestä pienessä LeRoyn kaupungissa Yhdysvalloissa. Kaupungissa on tullut ilmi kaikkiaan 19 Touretten oireyhtymän kaltaista tapausta, johon kuuluu kehon ja kasvojen hallitsematonta nykimistä.

Lääkärien mukaan oireita saaneiden ihmisten lähettämät videot oudosta tilastaan ovat vahvistaneet muiden oireita. Brittilehti Daily Mail kertoo, että lääkäreiden arvion mukaan kyseessä on psyykkisperäinen oire, jonka stressi voi laukaista. Ihmisten katsellessa oirevideoita netistä he alkavat tiedostamattaan matkia näkemäänsä ja tällöin oireet leviävät kulovalkean tavoin.

Neurologian professori David Lichter on hoitanut useita oireita saaneita potilaita.

- On huomionarvoista, että ensin yksi henkilö lähettää videon ja sitten toinenkin tekee niin. Pakkoliikkeet ovat keskenään samanlaisia, mutta eivät kuitenkaan täsmää täysin mihinkään tunnettuun tautiin. Tämä matkiminen etenee Facebookissa tai YouTubessa. Kyseessä on oireiden leviämisen moderni tapa, arvelee Lichter.

Valtaosa oudoista oirehtimistapauksista on sattunut teini-ikäisillä tytöillä LeRoy High Schoolissa.

Sosiaalista mediaa ei voida kuitenkaan syyttää sairauden aiheuttajaksi. Toistaiseksi oireiden alkuperäinen aiheuttaja on edelleen mysteeri.Ympäristöaktivisti Erin Brockovich on epäillyt oireiden alkuperäiseksi aiheuttajaksi koulun lähellä 1970-luvulla sattunutta kemikaalijunan raiteilta suistumista.

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme