Mainos
Mainos

Facebookin mobiilikäyttö kovassa nousussa

Yhteisöpalvelu Facebookin mobiilituotteiden aktiivikäyttäjien määrä on kasvanut tänä vuonna kolminkertaiseksi viidestä miljoonasta 15 miljoonaan. Asiasta uutisoi verkkosivusto MikroPC.Net.

Facebookia voi käyttää kännykällä joko menemällä puhelimen web-selaimella yhteisöpalvelun mobiilisivustolle tai käyttämällä erillisiä Facebook-sovelluksia, joita on tarjolla ainakin BlacBerry-, iPhone- ja Windows Mobile-puhelimiin.

Asiasta Facebookin blogissa kertoneen yhtiön mobiili-insinöörin Wayne Changin mukaan Facebook on myös yllättänyt tiettyjen mobiilitoimintojen, erityisesti statusten kommentointimahdollisuuden, suosiosta.

Aiemmin mobiilikäyttäjät pystyivät ainoastaan päivittämään oman statuksensa ja selaamaan ystäviensä status-päivityksiä, mutta kun kännykkäkäyttäjille annettiin mahdollisuus myös niiden kommentointiin, nämä lähettivät ensimmäisen vuorokauden aikana lähes miljoona statuskommenttia.

Kännykkäkäytön kasvun myötä Facebook on lisännyt henkilöstöä mobiilitiimissään, Chang kirjoittaa.

Mobiilikäytön kasvuvauhti jatkunee hurjana myös lähivuosina. Aiemmin tänä vuonna esimerkiksi tutkimusyhtiö Pyramid Research arvioi yhteisöllisten verkkopalveluiden mobiilikäyttäjien määrän kasvavan seuraavan viiden vuoden aikana lähes miljardiin ihmiseen.

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme