Mainos
Mainos

FBI vaatii sosiaalisen median salakuuntelua: "Hallitus vaarassa jäädä pimentoon"

Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI vaatii, että sosiaalisen median palveluntarjoajat kehittävät sivuillensa käyttäjien tarkkailun mahdollistavia takaportteja.

Teknologiasivusto CNET kertoo, että FBI on pyytänyt internetyhtiöitä puoltamaan ajatusta takaporttien pakollisuudesta. Esitys koskee monia merkittäviä yhtiöitä, kuten Microsoftia, Facebookia, Yahoota ja Googlea.

CNETin mukaan FBI on keskustellut asiasta teollisuuden edustajien, Valkoisen talon ja Yhdysvaltain senaattorien kanssa. FBI:n mukaan raju vaihdos puhelinviestinnästä verkkoviestintään on vaikeuttanut rikoksista epäiltyjen salakuuntelua.

FBI uskoo, että Yhdysvaltain hallitus on viestinnän murroksen keskellä todellisessa vaarassa jäädä pimentoon toimintaansa kohdistuvista vaaroista. Tämä puolestaan on FBI:n mielestä riski kansalliselle turvallisuudelle.

Määräykset koskisivat sellaisia verkon viestintäpalveluita, joiden käyttäjämäärä nousee yli asetetun kynnyksen.

CNETin mukaan FBI tarvitsisi kuitenkin jatkossakin oikeuden määräyksen salakuunteluun, vaikka kyse olisikin puhelinyhteyksien sijaan verkkopalveluista.

FBI:n vaatimus tuskin tulee saamaan suurta kannatusta yksityisyydensuojajärjestöiltä, internetyhtiöiltä tai heidän asiakkailtaan.

- Olen huolissani siitä, että hallinto on vaatimassa takaovia tällaiseen viestintään, toteaa Electronic Frontien Foundation -säätiön asianajaja Jennifer Lynch.

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme