Mainos
Mainos

Firefox voi kuumentaa prosessorisi

Firefox -nettiselaimella on havaittu tietokoneiden prosessorien käyttö- ja kuumenemisongelma. Tilanne voi aiheuttaa ylikuumenemisogelmia joissakin kannettavissa, etenkin ultrakevyissä kannettavissa.

Asiasta kerrotaan cnetin verkkosivuilla. Tilanne on myönnetty myös Mozzillan tukisivuilla. Sivujen mukaan "Ajoittain Firefox saattaa vaatia merkittäviä resursseja keskusyksiköltä ladaatakseen, prosessoidakseen ja näyttääkseen verkkosisältöjä". Joidenkin koneiden on ilmoitettu kuumenevan aivan liikaa Firefoxin käytössä. Tukisivuilla kerrotaan miten CPU:n käyttöä voi rajoittaa. Tällaisia keinoja on mm. estää Flash -sisältöjen esittämistä.

Cnetin toimittaja kertoo omista kokemuksistaan. Hänen mukaansa Firefox syö muita selaimia, kuten Safaria tai Internet Exploreria enemmän resursseja. Muun muassa tietokoneen tuulettimen käynnistyminen selainta avatessa antaa konkreettisesti viitteitä keskusyksikön resurssinkäyttöongelmista.

Cnetin sivuilla kuitenkin arvellaan, että suurin osa Firefoxin käyttäjistä ei edes huomaa kuumenemisongelmaa, sillä asia ei tule esille useimpien tavallisten kannettavien kanssa. Minikannettavien käyttäjille tilanteesta voi kuitenkin olla harmia.

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme