Mainos
Mainos

Global Crossingin vaikeudet kärjistyivät

Nopeita tietoliikenneverkkopalveluita tarjoava Global Crossing on tänään ilmoittanut hakeutuvansa konkurssiin, mutta sen aasialaiset bisneskumppanit ovat tarjoutuneet antamaan yhtiölle ensi alkuun 750 miljoonaa dollaria eli 866 miljoonaa euroa. Vastineeksi ne haluavat enemmistön yhtiöstä.

Bermudalla pääkonttoriaan pitävän Globalin vaikeudet ovat olleet yleisesti tiedossa. Yhtiön uudelleenjärjestelyt ovat suurimmat telealan historiassa. Clobal Crossingin vaikeuksien takana on valtaisa velkataakka: velkaa yhtiö otti, kun se rakensi maailmanlaajuista laajakaistaverkkoaan.

Velkaa yhtiöllä 12,4 miljardia dollaria eli 14,3 miljardia euroa (85 mrd mk), mutta varallisuutta luvattiin löytyvän kaksi kertaa suuremmalla summalla. Globalia ovat tarjoutuneet auttamaan Hutchison Whampoa ja Singapore Technologies Telemedia.

Yhtiön ilmoituksen mukaan järjestelyillä ei ole vaikutusta sen palveluihin maailmalla. Myös työntekijöiden palkanmaksu jatkuu keskeytyksettä.

Investointisuunnitelma on ehdollinen: edellytyksensä on oikeuden hyväksyntä yhtiön uudelleen järjestelyillä. Velkojille on luvassa yhdistelmä rahaa, uutta velkaa ja osakkeita uudelleen järjestettävästä yhtiöstä.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme