Mainos
Mainos

Google avaa yksityisiä kuvakansioitaan oikeuden vaatimuksesta

Google on luovuttanut viranomaisten tutkittaviksi tuhansia valokuvatiedostoja Orkut-verkkoyhteisön käyttäjien yksityisistä kuvakansioista.

Google petti verkkoyhteisön käyttäjien luottamuksen Brasilian vaatimuksesta, sillä maan viranomaiset epäilevät pedofiilien käyttävän Orkut-yhteisöä kohtaamispaikkanaan. Viranomaiset olivat uhanneet Googlea syytteillä, mikäli se ei suostu luovuttamaan pedofiileiksi epäiltyjen käyttäjien kuvakansioiden sisältöä. Lopulta Google luovutti yli 3000 tiedostoa Brasilian viranomaisten tarkasteltaviksi.

Sao Paulon osavaltionsyyttäjän Sergio Suiaman mukaan 90 prosenttia viime vuosina osavaltion tietoon tulleista pedofiliaepäilyistä on liittynyt Orkutiin.

Orkut on Brasiliassa kaikkein suosituin verkkoyhteisö. Sillä on maailmanlaajuisesti 60 miljoonaa käyttäjää, joista 27 miljoonaa on brasilialaisia.

Brasilian senaatin jäsen Demostenes Torres sanoi Globo -televisioaseman haastattelussa, että kyseessä oli ensimmäinen kerta kun Google luovutti tietojaan. Torresin mukaan viranomaisille on tullut viime vuosina kymmeniä tuhansia yhteydenottoja mahdollisista pedofiliatapauksista. Orkutin on epäilty olevan suosittu pedofiilien kohtaamispaikka.

- He ovat vaihtaneet puhelinnumeroita, levittäneet mahdollisten uhrien nimiä ja tietoja heidän elinolosuhteistaan.Myös kuvamateriaalia on vaihdettu, kertoo Torres.

Googlen tiedottaja Eduardo Vieira kertoo, ettei käyttäjätietojen luovuttaminen yli kansallisten rajojen ole helppoa Gogolen kokoisille internetyhtiöille. Vieiran mukaan yhtiöllä ei kuitenkaan ole ongelmia toimia yhteistyössä Brasilian oikeuslaitoksen kanssa.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme