Mainos
Mainos

Google.com haluaa Booble.comin pois netistä

Maailman johtava Internetin hakukone Google.com haluaa sulkea toisen hakukoneen Booble.comin nettisivut liian samankaltaisen nimen vuoksi.

Aikuisviihdesivuja hakeva amerikkalainen Booble.com loukkaa Googlen mielestä nimellään yhtiön tuotemerkkejä ja joutaisi siksi lopetettavaksi. Tässä kuussa toimintansa aloittaneen Booblen mukaan nimellä haluttiin parodioida maailman suurimman ja parhaimman hakukoneen nimeä. Booblen pääsivulla myös kerrotaan, ettei se ole yhteydessä muihin hakukoneisiin. Sivulta löytyy lisäksi linkki Google.comin sivuille.

Googlen asianajajat sanovat Booblelle lähetetyssä sähköpostissa, että nimi on sekannuttavasti samankaltainen Googlen kuulun tavaramerkin kanssa. Lisäksi sen todetaan jäljittelevän sopimattomalla tavalla Googlen patentoitua tyyliä ja tunnusmerkkejä. Hakujätti onkin pyytänyt Booblea lopettamaan sivustonsa ja luovuttamaan domaininsa Googlelle.

Booble ei ainakaan toistaiseksi ole aikeissa suostua vaatimuksiin. Yhtiön omistaja, "Bobiksi" itseään kutsuva ja muuten nimettömänä pysyttelevä mies kertoo vastustavansa Googlea niin kauan kuin se on taloudellisesti kannattavaa. "Bob" kehottaakin Googlea hyväksymään Booble-nimen sellaisena kun se on tarkoitettu - eli parodiana.

(MTV3-Reuters)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme