Mainos
Mainos

Google Maps toimii nyt Applen CarPlay-autonäkymässä

Yksi Applen maanantaina julkaiseman iOS 12 -käyttöjärjestelmäpäivityksen uudistuksista on tuki kolmansien osapuolten kartta- ja navigointisovelluksille CarPlay-näkymässä.

CarPlay on Applen käyttöliittymä, jota voi käyttää auton näytöllä iPhonensa autonsa kanssa yhdistettyään. Uudemmista autoista CarPlay-tuki voi löytyä osana esiasennettua järjestelmää, minkä lisäksi tarjolla on myös jälkiasenteisia CarPlayta tukevia auton viihdejärjestelmiä.

Applen julkaiseman iOS 12 -päivityksen perässä nyt myös Google Maps -sovellus on päivittynyt Applen iOS-laitteilla versioon 5.0. Merkittävin uudistus on tuki CarPlaylle.

Aiemmin CarPlay-näkymässä oli mahdollista käyttää vain Applen omaa karttasovellusta, jota monet pitävät tiedoiltaan Googlen sovellusta heikompana.

Apple on rajoittanut tiukasti sovellustyyppejä, jotka ovat voineet esitellä sovelluksiinsa CarPlay-laajennuksen. Jo aiemmin muun muassa musiikkipalvelut, kuten Spotify, ovat voineet tuoda oman sovelluksensa osaksi CarPlayta.

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme