Mainos
Mainos

Google osti Jaikun

Googlen oletetaan julkistavan oman matkapuhelimensa helmikuussa, joka tukisi yhtiön verkkosovelluksia. Jaiku tarjoaa lyhytviestijärjestelmiä ryhmille.

Google on ostanut suomalaisen lyhytviestiteknologiaa matkapuhelimille ja internetiin kehittävän Jaikun. Hakukonejätin kiinnostus Jaikuun perustuu internetin ja matkapuhelimien yhdistämiseen. Kaupan arvoa ei julkistettu. Viime vuonna perustetulla yhtiöllä on vajaat kymmenen työntekijää.

Googlen on jo jonkin aikaa arvailtu pyrkivän laajentamaan toimintaansa matkapuhelimissa tarjottaviin palveluihin. Tuotejohtaja Tony Hsiehin mukaan sillä ei ole erityisiä suunnitelmia Jaikulle, mutta yhtiö haluaa olla mukana kehittämässä verkon ja mobiiliteknologian yhdistämistä.

Jaikun palvelu toimii tällä hetkellä Nokian Series 60-alustaa käyttävissä matkapuhelimissa. Jaikun työntekijät ja sen perustajat Petteri Koponen ja Jyri Engeström siirtyvät kaupan myötä Googlen palvelukseen

Lehman Brothersin markkinatutkija Douglas Ainmuth arvioi eilen, että Google saattaa julkistaa oman matkapuhelimen jo helmikuussa. Hän ennakoi sen olevan yksinkertainen ja halpa puhelin, joka tukisi Googlen verkkosovelluksia.

Jaiku tarjoaa lyhytviestijärjestelmiä ryhmille. Palvelu perustuu tietojen lähettämiseen omista liikkeistä muulle ryhmälle. Tietoa voi lähettää ja vastaanottaa sekä matkapuhelimella että verkossa.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme