Mainos
Mainos

Google palkitsi 12-vuotiaan Mathiaksen tietoturva-aukon löytämisestä

12-vuotias ruotsalainen Mathias Kujala löysi vakavan tietoturva-aukon Googlen käännöspalvelusta, kertoo ruotsalaislehti Expressen.

– Katselin tietokonefoorumeita, joilla ihmiset keskustelivat cross site scriptingistä (haavoittuvuuksien etsinnästä). Raportoin eri tahoille heidän sivustoiltaan löytämiäni vikoja, mutta sain palkkioksi vain kiitoksia. Sitten huomasin, että Google maksaa ihmisille, jotka löytävät haavoittuvuuksia heidän palveluistaan, Mathias Kujala kertoo Expressenille.

Hän löysikin Google Translatesta haavoittuvuuden, joka Googlen omilta asiantuntijoilta oli jäänyt huomaamatta. Verkkojätti palkitsi nuoren tietokonetaiturin 3 000 dollarin rahasummalla, eli noin 2 200 eurolla. Hän pääsi suorituksellaan myös Googlen "Hall of Fameen".

Mathias aikoo jatkaa tietoturva-aukkojen metsästämistä. Tulevaisuudessa hän toivoo voivansa myös työskennellä tietokoneiden parissa.

Suomessa asiasta kertoi ensimmäisenä Aamulehti.

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme