Mainos
Mainos

Google puolustautuu verokeinotteluväitteiltä - "Toimimme verolakien mukaan"

Hakukoneyhtiö Google torjuu väitteet verokeinottelusta.

Helsingin Sanomat kirjoittaa, että Google, Facebook ja Apple eivät maksa mainoksien ja sovelluksiensa myynnistä saamistaan tuloista lainkaan veroja Suomeen.

Googlen maajohtaja Anni Ronkainen vakuutti Radio Novan Enbuske&Linnanahde Crew -ohjelmassa, että yhtiö noudattaa kaikkialla lakeja.

– Toimimme jokaisessa maassa lainsäädännön mukaan. Siitä asiasta minulla ei ole muuta kommentoitavaa. Muistutan kuitenkin, että olemme investoineet Haminan datakeskukseen 400 miljoonaa euroa ja työllistämme suuren joukon ihmisiä.

Yhtiöt ovat Helsingin Sanomien keskittäneet kaiken myyntitoimintansa yhteen tai kahteen maahan ja välttyvät siten Suomen veroilta. Google ja Facebook ovat keskittäneet Euroopan mainosmyyntinsä Irlantiin ja Applemyy sovelluksensa pääosin Luxemburgin-yksikkönsä kautta.

Ronkaiselta kysyttiin, kuinka haavoittuvainen Haminan datakeskus olisi esimerkiksi sotilaalliselle iskulle.

– Google ei pysähtyisi vaikka Haminan keskukseen hyökättäisiin. Vaikka virta katkeaisi, tavallinen käyttäjä ei sitä huomaisi, koska käyttö ohjattaisiin muihin keskuksiin. Tärkeitä tietoja ja toimintoja ei voi keskittää yhteen paikkaan, Ronkainen sanoi.

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme