Mainos
Mainos

Google: Tästä tiedät, jos joku vakoilee sinua älylaseilla

Hakukoneyhtiö Googlen älylasien suunnittelijat ovat puolustaneet luomustaan yksityisyyden suojaan liittyviä syytöksiä vastaan.

Suunnittelijat totesivat Google I/O -kehittäjätapahtumassa, että älylasien suunnittelussa on huomioitu yksityisyyskysymykset.

- Yksityisyys oli päällimmäisenä mielessä, kun suunnittelimme tuotetta, totesi älylasien tuotepäällikkö Steve Lee.

Askarruttavat kysymykset liittyvät älylasien kameraan ja näyttöön.

Lasien varhaisissa prototyypeissä näyttö peitti käyttäjän silmän, kun taas toteutuneessa versiossa näyttö on asemoitu silmän yläpuolelle. Tällöin muut näkevät paremmin, minne lasien käyttäjä katsoo

- Lasien käyttäjän on tuijotettava kuvattavaa kohdetta päin. Ja kun joku tuijottaa sinua, niin tämän kyllä huomaa. Jos kävelet vaikka saniteettitiloihin ja joku vain tuijottaa sinua, niin minä ainakin poistun tuolloin paikalta, selittää Lee.

Googlen mukaan myös lasien valoista näkee, kun ne ovat käytössä.

Teknologiasivusto Gizmodo toteaa, että Googlen puheet ovat teoriassa totta. Puolustelut ovat kuitenkin sivuston mielestä melko hataralla pohjalla, sillä käyttäjä voi kohdistaa katseensa kuvaamastaan kohteesta toiseen suuntaan. Käyttäjä voi myös kuvata kohdetta salaa pitämällä vaikkapa silmiään kiinni.

Gizmodon sivuilla uskotaankin, että Googlen kommentit tuskin vakuuttavat laajempaa yleisöä.

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme