Mainos
Mainos

Google tietää sinusta ällistyttävän paljon – kuinka osuva oma profiilisi on?

Googlen uusi sivusto kokoaa alleen kaiken, mitä se käyttäjistään tietää.

Google kerää rutkasti tietoja käyttäjistään: se tietää jokaisen hakukoneeseen syöttämäsi sanan, lukemasi sivustot sekä katsomasi videot.

Käyttäjät ovat jo kauan voineet tarkastella näitä Googlen keräämiä tietoja itsestään, mutta nyt hakukone on koonnut tiedot helpommin saataville.

Googlen Omat tapahtumat -sivu näyttää käyttäjälle muun muassa omien hakujen kohteita, käytettyjä verkkosivustoja ja katsottuja videoita. Lisäksi sivulta löytyy myös esimerkiksi käyttäjän puhelimella tekemiä hakuja sekä sijaintihistoriaa.

Hakukoneen sivulla omia hakuja ja verkkosivustovierailuja voi tarkastella myös tarkasti eri aikajänteillä.

Sivulta löytyvistä mainosasetuksista näet puolestaan, millaisia kiinnostuksenkohteita Google on verkkoselailusi perusteella sinulle määrittänyt. 

Miksi? Googlen mukaan sivua voi hyödyntää löytämällä uudestaan itseään joskus kiinnostaneita hakukohteita tai sivustoja, joissa on vieraillut tai joita on käyttänyt Googlen kautta.

Google kerää tietoja puolestaan siksi, että saisi kohdennettua mainontaansa entistä tarkemmin. Sivulla on kuitenkin mahdollista tehdä myös asetuksia Googlen mainontaan ja seurantaan: seurannan voi esimerkiksi asettaa kokonaan pois päältä. Lisäksi käyttäjä voi poistaa omia tietojaan ja muokata täten omaa niin sanottua profiiliaan.


Lähde: Independent

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme