Mainos
Mainos

Googlen hakukoneella lipsahdus – piraattisivustot näkyvästi esillä hakutuloksissa

Hakukoneyhtiö Google on yrittänyt rajoittaa nettipiratismia hakutuloksissaan, mutta nyt torrent-sivustot ovat nousseet tuloksissa näkyvästi esille hakukoneen virheen vuoksi.

Yhdysvalloissa Googlen hakutuloksissa on nostettu etusijalle linkkejä sivustoihin, joita käytetään pääasiassa laittomaan lataamiseen. TorrentFreak-verkkosivu huomasi, että kun Googlessa hakee hakusanoilla ”best torrent sites” eli "parhaat torrent sivustot", nostaa hakukone tuloksissaan torrent-sivustoja parhaiksi hakutuloksiksi.

Jos taas hakee suoratoistopalveluita, tulee parhaiksi hakutuloksiksi laillisia sivustoja.

Google on jo tovin pyrkinyt jättämään piraattisivustot paitsioon hakutuloksissa, mutta kaikesta päätellen heidän hakualgoritmeissaan on vielä hiomisen varaa. Googlen edustaja on tiedottanut, että asiaa aiotaan tutkia tarkemmin, sillä tämän kaltaiset tulokset eivät edusta Googlen tavoitteita.

Piraattisivustojen esiintyminen hakutuloksissa on Googlen puolelta tahatonta, koska hakutulokset määräytyvät ohjelmoitujen algoritmien perusteella. Hakukone ei voi tarkistaa jokaista hakutulosta tällaisten kömmähdysten varalta. Tapaus on kuitenkin Googlelle kiusallinen lipsahdus.

Musiikki- ja elokuvateollisuuden edustajat ovat jo vuosia arvostelleet Googlea siitä, että hakukonejätti ei ole tehnyt tarpeeksi piratismin kitkemiseksi internetistä. Viihdeteollisuus on vaatinut piraattisivustojen rajaamista pois hakutuloksista kokonaan, eikä vain huonontamaan niiden näkyvyyttä.

Lähde: Engadget


***

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme