Mainos
Mainos

Googlen kartat saattavat rikkoa yksityisyydensuojaa Kanadassa

Kartoissa ohikulkijat ovat helposti tunnistettavissa. Kanadan lakien mukaan kuvissa esiintyviltä pitäisi pyytää suostumus ennen kuvien julkaisemista. Google ei kuitenkaan vielä kerro, tuleeko kyseinen karttapalvelu käyttöön Kanadassa.

Kanadan viranomaiset haluavat selvittää, rikkooko Google Earth-palvelu Kanadan lakia yksityisyyden suojasta.

Kysymyksiä on herättänyt Google Earthin toukokuussa lanseeraama palvelu, jossa esitellään yhdeksän Yhdysvaltain kaupungin kartat katutasolta. Otoksissa ohikulkijat ja paikat ovat helposti tunnistettavissa.

Kanadalainen yhtiö Immerse Media Corp sanoo, että samanlaisia katukuvia on otettu myös Kanadan suurimmista kaupungeista. Maan laki velvoittaa yritykset, jotka julkaisevat henkilökohtaista tietoa ihmisistä, saamaan heidän suostumuksensa ensin.

Parlamentin tietosuojavaltuutettu Jennifer Stoddart pyysi Googlelta lisätietoja elokuussa. Hänen mukaansa edes kuvan poistaminen pyydettäessä ei riitä täyttämään Kanadan yksityisyydensuojaa koskevia lakeja.

Googlesta sanotaan, että yritys toimii jokaisen maan lakien mukaan. Google kuitenkin huomauttaa, että palvelun kuvat ovat useita kuukausia vanhoja, eivätkä ne eroa siitä, mitä jokainen pystyy näkemään kävellessään kaduilla.

Yritys ei vielä täsmennä, aikooko se laajentaa palvelua Kanadaan. Jos näin tapahtuu eikä maan lakia oteta huomioon, asiasta voidaan käynnistää viralliset tutkimukset.

(MTV3-Reuters)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme