Mainos
Mainos

Gsm-puhelujen alennetut hinnat voimassa koko EU:ssa

EU päätti kännykkäpuheluiden hintakatoista viime keväänä. EU-maasta toiseen soitettava puhelu saa nykyisin maksaa enintään 49 senttiä ja vastaanotettava puhelu 24 senttiä minuutilta.

Yhdestä EU-maasta toiseen soitettavien kännykkäpuhelujen alennetut hinnat ovat nyt voimassa koko Euroopassa. EU-komission mukaan operaattorit näyttävät myös pääosin noudattavan uusia hintarajoja.

Halvimpia ulkomaanpuhelut ovat Hollannissa, jossa sekä soitto että vastaanotto maksavat 20 senttiä minuutilta. Myös Britanniassa, Irlannissa ja Belgiassa hinnat ovat laskeneet alle sallitun ylärajan.

EU päätti kännykkäpuhelujen hintakatoista keväällä, koska osa operaattoreista peri ulkomaanpuheluista erittäin korkeita maksuja.

EU-maasta toiseen soitettava puhelu saa nyt maksaa enintään 49 senttiä ja vastaanotettava puhelu 24 senttiä minuutilta. Päälle tulee arvonlisävero, joten verolliset hinnat ovat Suomessa noin 60 ja 30 senttiä minuutilta. Suomessa operaattorit laskuttavat puheluista pääosin sallitun ylärajan verran.

Ensi vuonna hinnat laskevat vielä hieman lisää.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme