Mainos
Mainos

Habbo Hoteliin 7 euron ostosraja

Lasten suosimaa nettipalvelua on rajoitettu Kuluttajaviraston vaatimuksesta.

Lasten ja nuorten suosimaan Habbo Hotel Kultakala -internetpalveluun on asetettu 7 euron viikko-ostosraja, kertoo Kuluttajavirasto. Viraston mukaan 7 euron ostosta viikossa voidaan pitää tavanomaisena 10-15 -vuotiaille lapsille. Aivan pienimmät lapset eivät enää pääse käyttämään palvelua.

Kuluttajavirasto kertoi sopineensa Habbo Hotelia koskevista teknisistä rajoituksista palvelua julkaisevan Sulake Labsin kanssa.

Kultakala-hotelli on palvelu, josta kuluttaja-asiamies on saanut runsaasti yhteydenottoja lasten vanhemmilta. Lapset pystyivät käyttämään matkapuhelinta rajattomasti maksullisiin palveluihin, jolloin vanhempien asema ei ollut turvattu. Holhouslain mukaan lapset saavat tehdä itsenäisesti vain vähäisiä oikeustoimia ilman huoltajan suostumusta, eikä Habbo Hotel täyttänyt kuluttaja-asiamiehen mielestä aiemmin tätä ehtoa.

Uusien sääntöjen mukaan vanhemmilta pyydetään rekisteröinnin yhteydessä suostumus ja sähköpostiosoite. Huoltaja voi pyytää, että palvelun käyttö estetään käyttäjän kotikoneelta.

Kultakala on internetissä toimiva virtuaalihotelli, jossa käyttäjä voi luoda itselleen oman hahmon. Hahmo voi seikkailla hotellissa ja hankkia sieltä huoneen, jonka kalusteet ovat maksullisia, kuten myös eräät palveluun liittyvät pelit.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme