Mainos
Mainos

Haittaohjelma leviää jälleen Facebookissa – älä klikkaa uutiseksi naamioitua linkkiä!

Facebookissa leviää uutiseksi naamioitu haitallinen linkki, joka väittää näyttelijä Brad Pittin tehneen itsemurhan, kertoo CNN.

Linkin ”uutinen” on hakkerin kehittämä huijausyritys saada uteliaat Facebook-käyttäjät klikkaamaan linkkiä. Tämän jälkeen käyttäjä ohjataan sivustolle, joka vaatii täyttämään lomakkeeseen sähköpostiosoitteen, salasanan sekä muita henkilökohtaisia tietoja.

Seuraavaksi käyttäjä ohjataan lataamaan Fox-uutiskanavan sovellus, jonka lataamalla onneton klikkaaja onnistuukin vain lataamaan laitteelleen haittaohjelman.

– Kyseinen haittaohjelma ei ole uusi ja sen tiedetään kulkeutuvan haitallisten selainlaajennusten mukana, kommentoi Facebookin edustaja CNN:lle.

Mikäli kyseisen haittaohjelman on ladannut laitteelleen, kannattaa ensimmäisenä vaihtaa Facebook-salasanansa. Jos samoja kirjautumistietoja syystä tai toisesta käyttää muillakin sivustoilla, on syytä tehdä muutoksia myös niihin.


Ennakoiva tekstinsyöttö aiheuttaa tunnetusti omalaatuisia tilanteita – näin iPhone yllättää tekstaajan:Lähde: CNN

Asiasta kertoivat Suomessa ensimmäisinä Iltamakasiini ja Iltasanomat.

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme