Mainos
Mainos

Hakkerit kiusana Yhdysvalloissa

Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI tutkii hakkerihyökkäyksiä, joiden kohteina ovat olleet suuret Internet-yritykset. Uusimpia uhreja ovat jättimäinen kirjakauppayritys Amazon ja tv-yhtiö CNN. Niiden sivuja kuormitettiin tänään valtavilla viestimäärillä ja toimintaa pyörittivät tietokoneet jumittuivat. Aiemmin tiistaina romahti suosittu huutokauppapaikka eBay, kun tietokonevandaalit kuormittivat sen sivut. eBay oli kiinni tunteja ja monet meneillään olleet huutokaupat keskeytyivät. Yhtiöllä on yli 10 miljoonaa asiakasta.

Aiemmin tänääntoinen kauppapaikka, Buy.Com, joutui keskeyttämään kaupankäyntinsä tunneiksi samanlaisen hyökkäyksen jälkeen. Häirinnän ensimmäinen kohde oli maanantaina maailman käytetyin hakujärjestelmä Yahoo!, sen sivut olivat kiinni kolmisen tuntia ja yhtiön mukaan se kärsi mittavia taloudellisia tappioita. Hakkerit eivät ole tunkeutuneet hyökkäysten kohteina olevien yritysten tietokoneisiin eikä mitään kuluttajien kannalta arkaluontoista tietoa, kuten luottokorttinumeroita, ole päässyt vääriin käsiin. Kysymyksessä on lähinnä erittäin kiusallinen häirintä.

Amerikkalaisasiantuntijoiden mukaan tietokonevandalismi on osoitus siitä, että Internet-kauppa on edelleen helposti haavoittuvaa ja että yritysten on lisättävä ponnistelujaan toiminnan suojaamiseksi. Muussa tapauksessa kuluttajien luottamus yrityksiin on vaarassa.
(STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme