Mainos
Mainos

Hakkerit tietoturvayritysten kiusana – myös F-Secure kohteena

Hakkerit, joiden tukikohdan epäillään sijaitsevan Romaniassa, ovat kohdistaneet iskuja tietoturvaan erikoistuneisiin yrityksiin. Kohteina ovat ollet muun muassa suomalainen F-Secure, venäläinen Kaspersky Labs sekä romanialainen BitDefender.

F-Securen Yhdysvaltalaisilla nettisivuilla kerrotaan, että hakkereiden yrityksenn kohdistunut hyökkäys onnistui vain osittain. F-Securen mukaan hakkerit pääsivät käsiksi vain sellaisiin tietoihin, joita yritys muutenkin julkaisee. Hakkerit eivät myöskään päässeet muokkaamaan tietoja, ainoastaan lukemaan niitä. F-Secure aikoo kuitenkin tutkia tapauksen ja tiukentaa turvatoimiaan sen mukaisesti.

Kaspersky Labiin kohdistunut isku koski erästä sen toimistoa Yhdysvalloissa ja BitDefender sai hakkerit harmikseen yrityksen nettisivuille Portugalissa. Kasperskylta vakuutetaan, etteivät hakkerit päässeet varastamaan tietoja tai käsiksi salaisiin tietoihin.

BitDefender puolestaan epäilee, ettei hyökkäysten tarkoituksena ole ollutkaan tiedon varastaminen, ainoastaan järjestelmän heikkouksien osoittamien. Verkkosivuillaan yritys ilmoittaakin korjanneensa iskuissa ilmenneet heikkoudet.

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme