Mainos
Mainos

Haksahditko sinäkin tähän some-päivitykseen? Ei ole oikeasti olemassakaan

Sosiaalisessa mediassa kiertää jälleen ketjuviesti, jolla juhlistetaan kansainvälistä kirjaviikkoa. Sellaista ei kuitenkaan ole oikeasti olemassakaan.

Kiertävä päivitys on tätä muotoa:

”On kansainvälinen kirjaviikko. Ota käteesi lähinnä oleva kirja, käännä esille sivu 52, kirjoita viides lause statukseesi.
Älä mainitse kirjan nimeä.
Kirjoita nämä ohjeet päivitykseesi.”

Samainen viesti kiertää myös muilla kielillä sosiaalisessa mediassa. ”Kansainvälistä kirjaviikkoa” ei kuitenkaan virallisesti ole olemassakaan. Kyseinen kiertoviesti on ilmeisesti aikoinaan lähtenyt kiertämään, mutta ilman kummempaa perustetta.

Teemaviikkoa on juhlittu samaan aikaan syyskuun loppupuolella myös ainakin vuonna 2013. Harmittomat some-päivitykset eivät onneksi ole pahimmillaan kuin ärsyttäviä: "kansainvälinen kirjaviikko" mainitaan netin keskustelupalstoilla useampaan otteeseen ärsyttävimpiä some-päivityksiä keräävien keskustelujen yhteydessä.

Oletko sinä haksahtanut juhlimaan maailmanlaajuista kirjaviikkoa?

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme