Mainos
Mainos

Hallitus vauhdittaa telekilpaa

Teleyhtiön vuokrattava johtoaan kilpailijoille ja hyväksyttävä verkkovierailut.

Hallitus on vauhdittamassa telekisaa niin lankaverkoissa kuin matkapuhelinverkoissa. Telemarkkinalakiin esitettävillä muutoksilla pyritään siihen, että nopeat tiedonsiirtoverkot leviävät koko maahan, ja Suomi pysyy vastakin tietoliikenteen kehityksen kärjessä.

Jos eduskunta hyväksyy muutokset, paikallisten puhelinyhtiöiden on vuokrattava kohtuuhinnalla vapaata verkkotilaa kilpailijoilleen. Nämä voivat käyttää kaistan "ylärekisteriä" esimerkiksi Internet-yhteyksien tai ip-pohjaisten äänipuheluiden tarjontaan.

Kilpailun odotetaan koituvan kuluttajan hyödyksi, kun hän voi valita haluamansa palvelut niitä halvimmalla tarjoavalta. Lisäksi matkapuhelinoperaattoreiden on tulevaisuudessa sallittava tietyin ehdoin verkkovierailut gsm-verkoissa. Tämän lasketaan nopeuttavan kolmannen sukupolven matkaviestinverkkojen rakentamista koko Suomeen.
(STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme