Mainos
Mainos

Hanki kaareva tai vain 3-millinen tv-ruutu

Tietokonepelit siirtyvät aivan uudelle tasolle, kun pelaajat saavat käyttöönsä kaarevan, 90 asteen näkymän tarjoavan näytön. Superohut näyttö mahtuu taas pieneen kotiin.

Maailman suurimmilla tekniikkamessuilla Las Vegasissa Yhdysvalloissa on jälleen esitelty monta mielenkiintoista uutuutta tavallisillekin ihmisille. Messuilla esiteltiin esimerkiksi matkapuhelimeen liitetty projektori.

- Matkapuhelimen projektorilla esimerkiksi myyntimiehet voivat heijastaa heidän myyntivideonsa tai power point -esityksenä hyvin helposti mille tahansa seinälle, Texas Instrumentin esittelijä Michael Guillory kertoi prototyypistä.

Sony puolestaan esitteli yleisölle vain 3 milliä paksun tv-ruudun, jonka tekniikka on nimeltään OLED. OLED tulee englanninkielisistä sanoista Organic Light Emitting Diodes. OLED-näytöt ovat tarkempia kuin esimerkiksi LCD-näytöt. OLED-näyttö tuottaa itse valoa sähkön avulla, joten kuvaruutua ei tarvitse erikseen valaista. Tv-ruutu vie tämän vuoksi myös vähemmän energiaa.

- Tämä uusi tekniikka kuluttaa sähköä 30 prosenttia vähemmän kuin LCD-näytöt, Sonyn esittelijä Randy Waynick kehui.

Pelaajille on tulossa kaareva ja laajan, 90 asteen näkymän tarjoava näyttö. Sen kehittänyt Alienwarw lupaa kaarevan näytön myyntiin tänä vuonna.

Las Vegasin CES-messuilla on 2 700 näytteilleasettajaa. Pinta-alaa tekniikan uutuuksille on varattu peräti 1,8 miljoonaa neliömetriä.

(MTV3-AP)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme