Mainos
Mainos

Heinonen: Digitaalisten radiokanavien luvat vaakalaudalla

Liikenneministeri Olli-Pekka Heinosen mukaan ei ole lainkaan varmaa, että valtioneuvosto myöntää toimilupia uusille digitaalisille radiokanaville. Asia tulee valtioneuvostossa esille syksyllä. Heinonen kertoi näkemyksistään Kalevalle antamassaan haastattelussa.

Heinosen mukaan joudutaan vakavasti miettimään, onko digikanavista tulossa sellaista lisäarvoa, että kuuntelijalle tulee motivaatio hankkia uusi ja kallis vastaanotin. Digitaaliohjelmia ei voi vastaanottaa nykyisillä radioilla, vaan se vaatii uuden vastaanottimen hankkimista. Toistaiseksi niitä ei ole käytännössä juuri kellään.

Toimilupahakemuksia on ministeriöön jätetty, mutta Heinosen mukaan alalla on Yleä lukuunottamatta selvästi varauksellisuutta ilmassa.

Digitelevisio sen sijaan etenee niin, että tavoitteena on luopua perinteisistä analogisista lähetyksistä vuonna 2006. Se pakottaisi katsojat joko uuden television tai lisälaitteen hankintaan.
(STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme