Mainos
Mainos

Helsingin Sanomia epäillään törkeästä kunnianloukkauksesta

Poliisi epäilee useita Helsingin Sanomien päällikkötoimittajia ja seksuaalista häirintää eduskunnassa käsittelevän jutun kirjoittajaa törkeästä kunnianloukkauksesta.

Tammikuussa julkaistussa artikkelissa mainittiin nimeltä seitsemän mieskansanedustajaa. Poliisitutkinta on valmis ja aineisto on siirtynyt syyteharkintaan kihlakunnansyyttäjälle.

Poliisi nimesi epäillyiksi useita esimiehiä, koska he kaikki osallistuivat päätökseen jutun julkaisemisesta. Yhteensä epäiltyjä on poliisin mukaan 4-5.

Tutkintapyynnön poliisille tekivät kirjoituksessa nimeltä mainitut kansanedustajat Lauri Oinonen (kesk.) ja Lyly Rajala (kok.).

Häirintäkohua on käsitelty myös Julkisen sanan neuvostossa, jonne kanteli viisi kansanedustajaa, hekin jutussa nimeltä mainittuja. JSN antoi neljä langettavaa ja yhden vapauttavan päätöksen Helsingin Sanomille.

Neuvoston mielestä lehti ei noudattanut hyvää journalistista tapaa eikä esittänyt riittäviä perusteita väitteidensä tueksi. Kaikista päätöksistä jouduttiin äänestämään. Julkisen sanan neuvostoon valittaneet ovat ilmoittaneet JSN:lle, etteivät enää vie juttua poliisille.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme