Mainos
Mainos

Helsinki vetää Euroopan koulujen nettiviikon

Helsingin opetusvirasto koordinoi EU:n tämänvuotista koulujen Internet-viikkoa. Marraskuussa järjestettävä Netdays-tapahtuma on laatuaan kolmas. Sen päämääränä on esitellä erilaisia tapoja, joilla verkkomediaa voi käyttää opetuksen tukena.

-Meillä on nyt teknologia, meillä on verkot. Haaste kuuluu: kuka niitä käyttää?, sanoo Netdays-hankkeen projektijohtaja Alain Dumont Euroopan komissiosta. Dumont vieraili tällä viikolla Helsingissä, jossa eilen ja tänään järjestettiin helsinkiläiskoulujen tietotekniikkahankkeita esittelevä tapahtuma. Dumont huomauttaa, että Suomi on uuden viestintätekniikan paratiisi.

-Täällä kaikilla on gsm-puhelimet, kaikki pääsevät tietoverkkoon, hän hehkuttaa.

Muualla on toisin: uuden tekniikan käyttömahdollisuudet lohkovat yhteiskunnan eri vauhdilla eteneviin kerroksiin. Epätasa-arvon torjuminen on aloitettava kouluista, painottaa Dumont. Viime vuonna Netdays kokosi verkossa yhteen 35000 koulua, museota ja muuta organisaatiota. Mukaan aikovien koulujen on ilmoittauduttava huhtikuun puoleenväliin mennessä.
(STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme