Mainos
Mainos

Hittipelin ympärillä ikävä ilmiö: Lapset soittavat pilapuheluita hätäkeskukseen ja lataavat tallenteet YouTubeen

Growtopia-pelin pelaajat ovat soitelleet pilapuheluita hätäkeskukseen. Lapsille ja nuorille on hyvä kertoa, että hätänumeron ilkivaltainen käyttö on rangaistava teko.

Growtopia on lasten ja nuorten suosima peli, jossa pelaajat voivat esimerkiksi käydä kauppaa, rakentaa omia maailmoja ja kommunikoida muiden pelaajien kanssa.

Peliin liittyvänä ilmiönä jotkut pelaajat ovat soittaneet pilapuheluita hätänumeroon sen jälkeen, kun ovat menettäneet pelissä virtuaalista omaisuuttaan. Ainakin osa näistä soitoista on tallennettu ja julkaistu YouTubessa.

Hätäkeskuslaitos muistuttaa, että hätänumeron ilkivaltainen käyttö on rangaistava teko. Turha soitto voi pahimmassa tapauksessa johtaa siihen, ettei hädässä oleva ihminen saa apua ajoissa. Hätäkeskuslaitos tekee ilkivaltaisista puheluista tarvittaessa tutkintapyynnön poliisille.

Growtopia on saatavissa sekä Windowsille että iOS- ja Android-laitteille.

Lähde: Hätäkeskuslaitos

***

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme