Mainos
Mainos

Hittisovellus paljastaa hauskalla tavalla täydellisten somekuvien toisen puolen – Huomenta Suomessa innostuttiin FaceAppista

Ulkonäköpaineet näkyvät erityisesti sosiaalisessa mediassa, jossa väistämättä törmää toinen toistaan täydellisempiin kuviin.

Hittisovellus FaceApp paljastaa hauskalla tavalla myös vähemmän mairittelevan puolen somettajista. Sovelluksella tehdyt hupaisat, toisinaan myös pelottavat, kuvamuokkaukset ovat levinneet viime päivinä sosiaalisessa mediassa. Sovellus paljastaa käyttäjän ottaman selfien perusteella, miltä henkilö näyttäisi miehenä, naisena tai vaikkapa vanhuksena.

Huomenta Suomessa vieraillut stailisti ja malli Maryam Razavi uskaltautui myös kokeilemaan hittisovellusta juontajien esimerkkiä mukaillen.

– Se oli tosi hauskaa ja jännää! Vanhentumiskuvassa ihanaa on se, että näytän aika paljon omalta äidiltäni.

Sovellukseen ladataan ensimmäiseksi mahdollisimman neutraalilla ilmeellä otettu selfie tai toisen ottama kasvokuva. Sovellus puolestaan muokkaa kuvasta naisen, miehen, vanhuksen, vauvan tai ulkonäöllisesti viehättävimmän mahdollisen version.

Sovellus on selvästi otettu somessa vastaan innolla, ja ”vähemmän täydelliset” kuvat ovatkin virkistävä näky somevirrassa.

Suositun sovelluksen tietoturva on kuitenkin herättänyt huolta: käyttäjä ei nimittäin voi tietää, millaiseen käyttöön kuvat päätyvät ladattuaan ne sovellukseen ja sieltä sovelluksen takana olevan yrityksen palvelimille. Yrityksen toimitusjohtaja on kuitenkin vakuuttanut, että kuvat poistetaan palvelimilta hieman lataamisen jälkeen.

Huomenta Suomen lähetyksessä keskusteltiin myös sosiaalisen median luomista ulkonäköpaineista. Aktiivisesti sosiaalista mediaa käyttävä Maryam kertoo, ettei itse koskaan muokkaa somessa julkaisemia kuviaan.

– Päätin kaksi vuotta sitten, että en enää käytä filttereitä. Valotusta säädän, jos kuva on esimerkiksi todella tumma, mutta muuten olen luomuna, Maryam kertoo.

***


Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme