Mainos
Mainos

Honkasalon Tulennielijä palkittiin Ranskassa

Pirjo Honkasalon ohjaama Tulennielijä palkittiin Rouenin pohjoismaisella elokuvafestivaalilla Ranskassa. Se sai Nuoren yleisön palkinnon.

Tulennielijä oli ainoa suomalainen elokuva, jonka Rouen oli valinnut kilpailusarjaansa. Elokuvajuhlat päättyivät eilen. Festivaalin pääpalkinto Grand Prix annettiin tänä vuonna hollantilaiselle ohjaajalle Stijn Coninxille filmistä When the light comes (Kun valot syttyvät).

Rouenin pohjoismainen elokuvafestivaali on laajentunut viime vuosina Baltian maiden ja Alankomaiden suuntaan. Kilpailussa ei alkuvuosien tapaan ole enää ainoastaan pohjoismaisia elokuvia. Katselmus järjestettiin nyt 12. kerran.

Tulennielijän ulkomainen ensi-ilta oli elokuussa Locarnon kansainvälisen elokuvafestivaalin kilpailusarjassa Sveitsissä. Elokuva voitti tuolloinkin nuorisojuryn palkinnon festivaalin parhaana elokuvana.

Locarnon ensiesityksen jälkeen Tulennielijä on nähty monilla kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla.
(STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme