Mainos
Mainos

HP tiesi myyneensä riskialttiita akkuja - Nyt on korvausten aika

Teknologiayhtiö HP joutuu maksamaan 425 000 dollarin korvaukset myytyään viallisia kannettavan tietokoneen akkuja. Yhdysvaltain tuoteturvallisuuskomission mukaan vialliset akut saattoivat ylikuumentua ja syttyä palamaan.

Komission mukaan HP oli saanut tietoonsa 22 akkuihin liittyvää tapaturmaa syyskuuhun 2007 mennessä, mutta yhtiö tiedotti asiasta vasta kymmenen kuukautta myöhemmin.

- Ainakin kahdessa tapauksessa tuotteet aiheuttivat vammoja käyttäjille ja ainakin toisen tapauksen yhteydessä käyttäjä joutui sairaalaan, kerrotaan päätöksessä.

Teknologiasivusto Computerworld kertoo, että Litium-akkuja oli toimitettu uusien kannettavien mukana ja niitä oli myyty myös lisävarusteina. Ongelman julkistamisen jälkeen HP ja komissio veti takaisin 32 000 akkua.

HP kuitenkin kiistää, että sen akut olisivat aiheuttaneet merkittävää riskiä tai että yhtiö olisi rikkonut ilmoitusvelvollisuuttaan.

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme