Mainos
Mainos

HS: Suomalaisten Apple-käyttäjien tietoja vuodettu nettiin

Kymmenien suomalaisten Apple-käyttäjien tietoja on vuotanut nettiin.

Helsingin Sanomat kirjoittaa, että tiedot ovat peräisin Applen puhelimista ja taulutietokoneista. Lehti tavoitti henkilön, jonka nimi oli nettiin vuotaneiden joukossa.

Hakkeriryhmä Antisecin jäseneksi itsensä ilmoittanut sanoi maanantaina julkaisseensa miljoonan Apple-laitteen tunnistenumeron ja nimen. Ryhmä väittää, että niiden lisäksi sillä on hallussa laitteiden käyttäjien puhelinnumeroita, nimiä, osoitteita ja muita tietoja. Lehden haastattelema turvallisuustutkija tietoturvayhtiö F-Securesta epäilee väitettä.

Antisecin mukaan sen hallussa on 12 miljoonan Apple-käyttäjän tiedot, jotka se on saanut murtautumalla Yhdysvaltain liittovaltion poliisin FBI:n agentin tietokoneelle.

FBI:n tiedottajan mukaan ei ole todisteita siitä, että hakkeriryhmä olisi murtautunut koneelle tai että FBI:llä ylipäätään olisi hallussaan kyseisiä tietoja, kertoi uutistoimisto Reuters myöhään eilen.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme