Mainos
Mainos

Hufvudstadsbladet haluaa vaihtaa päätoimittajan

Sanomalehti Hufvudstadsbladet etsii uutta päätoimittajaa ja toimitusjohtajaa. Lehden hallitus haluaa vaihtaa lehden johdon ja parantaa kannattavuutta. Nykyiselle päätoimittajalle Max Arhippaiselle on tarjottu pääkirjoituksista ja mielipidesivuista vastaavan päätoimittajan pestiä.

Uusi päätoimittaja-toimitusjohtaja saa vastuulleen lehden kehittämisen.

- On olemassa kehittämistarve, ja mielestämme Max Arhippaisen vahvuudet ovat toisaalla, sanoo lehden hallituksen puheenjohtaja Henrik Johansson.

Johansson toteaa, että kehittämistä tarvitaan, koska tekninen kehitys on nopeaa ja sanomalehtien lukijamäärät laskevat.

Uudistukseen liittyy myös tavoite kannattavuuden parantamisesta. Hbl teki viime vuonna tappiota kolme miljoonaa euroa. Hbl on osa KSF Media -konsernia.

Uudistukset tehdään vastoin päätoimittaja Arhippaisen tahtoa. Hän hoitaa tehtäviä, kunnes uusi johtaja on valittu. Arhippainen sanoo, että hän olisi halunnut jatkaa tehtävässään. Arhippaisen mukaan hänellä ja hallituksella ei ole ollut erimielisyyksiä lehden kehittämisestä.

Lehden työntekijät ovat tilanteesta huolestuneita. Pääluottamusmies Sylvia Bjon sanoo, että nyt mietitään, tuleeko lehteen saneeraaja vai journalisti.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme