Mainos
Mainos

”Ihmiset kiintyvät helposti robotteihin” – seksirobottien arvellaan yleistyvän myös Suomessa

Seksirobotit eivät korvaa toista ihmistä, arvioi Väestöliiton seksologi.

Barcelonaan avattiin vastikään maailman ensimmäinen seksirobottihotelli. Suomessa seksirobotteja ei varmuudella vielä montaa ole, mutta ne tulevat mitä todennäköisemmin yleistymään lähitulevaisuudessa myös meillä.

Väestöliiton seksologi Tarja Santalahti vieraili Huomenta Suomen lähetyksessä keskustelemassa seksirobottien tulevaisuudesta.

– Seksirobotit tuntuvat nyt vieraalta ajatukselta, mutta niin monikin asia on tuntunut vieraalta aikanaan, Santalahti sanoo.

Robotit on tehty ihmismäisiksi ja ihmisen silmää miellyttävän näköisiksi. Tästä syystä Santalahti arvelee olevan luonnollista, että robotteihin syntyy myös jonkinlainen tunneside.

– Voin hyvin kuvitella, että robottiin rakastutaan. Ihmiset kiintyvät helposti robotteihin ja alkavat suhtautua niihin kuin toiseen ihmiseen.

Santalahti näkee seksiroboteissa niin hyviä kuin hieman kyseenalaisia puolia: ensinnäkin jokaisella on tarpeensa, eikä ihmissuhteiden solmiminen ole kaikille helppoa. Toisaalta robotit eivät voi korjata yksinäisyyttä ja toisen ihmisen kaipuuta.

Katso haastattelu kokonaisuudessa Huomenta Suomen lähetyksestä.

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme