Mainos
Mainos

Ihmistä voi valokuvata seinien läpi: Uusi teknologia mahdollistaa todellisen supersankaritaidon

Uutta tekniikkaa voitaisi hyödyntää esimerkiksi kadonneiden ihmisten etsinnässä.

Langattoman verkon Wi-Fi-signaalit läpäisevät fyysiset esteet esimerkiksi kotona, mikä on jo vuosia mahdollistanut kuvaamisen seinien läpi.

Aikaisemmin kukaan ei ole kuitenkaan onnistunut tuottamaan esimerkiksi seinän takana olevasta tilasta ja sen sisältämistä esineistä kolmiulotteisia hologrammeja.

Saksalaistutkijat ovat nyt onnistuneet tuottamaan  kolmiulotteisia hologrammeja sähkömagneettisten aaltojen avulla. Magneettiaallot kimpoavat kuvattavista kohteista takaisin, jolloin esimerkiksi seinän takana olevan ihmisen hahmottaminen onnistuu.

Alkujaan opiskelijan opinnäytetyöstä lähtenyt projekti esiteltiin kuun alussa Physical Review of Letters -julkaisussa.

Tekniikka ei pysty muodostamaan täydellisen tarkkaa kuvaa esimerkiksi seinän takana olevasta huoneesta ja kaikesta, mitä huone sisältää. Sillä pystytään kuitenkin hahmottamaan esineitä ja hahmoja; kuten esimerkiksi ihmisiä. Jos ja kun tiedetään, mitä haetaan, saadaan tekniikasta kaikki irti.

Vaikka teknologia kuulostaakin lähinnä supersankareiden taidolta, on tutkijoiden alkuperäinen tarkoitus kaukana siitä. Tekniikan avulla voitaisi esimerkiksi tehdasolosuhteissa paikantaa oikea työkone tai työkalu ja etsiä sortuneen rakennuksen alta ihmisiä.

Lähde: Mashable

***


Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme