Mainos
Mainos

Ikääntyvien kännykänkäyttö kasvussa

Ikääntyvien ihmisten matkapuhelimen käyttö on lähtenyt kovaan nousuun. Tuoreen tutkimuksen mukaan ikääntyvät, yli 50-vuotiaat suomalaiset, käyttävät kännykkää yhä useammin myös pankkiasiointiin.

Asiaa tutkinut Jyväskylän yliopiston professori Minna Mattila sanoo kuitenkin kännykkää käytettävän enimmäkseen ihan perusasioihin:

- Varmaan yksinkertaisesti puhelimen kätevyys on yksi käytön kasvattajia. Tavallaan matkapuhelimessa toteutuu myös sosiaalinen aspekti. Sillä voi pitää yhteyttä lapsenlapsiin, sukulaisiin ja siihen nuoreenkin polveen helposti.

Mattila kertoo, että vaikka ikääntyvien ihmisten kännykän käyttö on perinteistä, mm. tekstiviestit ovat kovassa suosiossa.

- Peruskäyttöä, mutta peruskäyttöä siinä mielessä, että esimerkiksi tekstiviestipalveluita käytetään. Toisaalta tekstiviestipalveluitakin on monenlaisia, voi olla pankkiasiointia tai sitten vaan sitä tekstiviestien lähettämistä tutuille.

Mattilan mukaan yli 65-vuotiaista kännykän käyttäjiä on jo 70 prosenttia. Heistä valtaosa on miehiä.

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme