Mainos
Mainos

Ikäihmiset kaipaavat omaa kännykkämallia

Kotitalous- ja kuluttajaneuvottelukunta patistaa matkapuhelinvalmistajia kehittämään varttuneelle väelle oman kännykän.

Neuvottelukunnan tekemän tutkimuksen mukaan ikääntyneiden matkapuhelimessa tulisi olla isot näppäimet, kookas näyttö sekä kuuluva soitto- ja puheääni. Käyttöohjeiden tulisi olla selkeän yksinkertaiset ja isotekstiset.

Soittoäänet, pelit ja logot katsottiin turhiksi varusteiksi, ne kun lisäävät turhaan puhelimen kustannuksia ja kuormittavat turhaan ympäristöä. Samanlaisia ajatuksia oli kymmenellä matkapuhelinten varttuneella koekäyttäjällä, joilla ei juuri ollut aiempaa kokemusta kännyköistä. Koekäyttäjät olivat yli 65-vuotiaita eläkkeellä olevia naisia. He kokeilivat neljää Nokian ja yhtä Ericssonin matkapuhelinta. Selvityksen käytännön toteutuksesta vastasivat Laurea-ammattikoulun palvelujohtamisen kuluttajapalvelulinjan opiskelijat.

Ikäihmisten toivematkapuhelin muistuttaa muutama vuosi sitten markkinoilta poistettua helppokäyttöistä nmt-puhelinta. Malli poistettiin markkinoilta gsm-verkkojen yleistyttyä.

Neuvottelukunta on kotitalous- ja kuluttajajärjestöjen yhteistyöelin, jonka jäseniä ovat Kuluttajat ry-Konsumenterna, Kunnallisen kotitalous- ja kuluttajaneuvonnan keskus, Käsi- ja taideteollisuusliitto, Maa- ja kotitalousnaisten Keskus, Marttaliitto, Suomen Kuluttajaliitto, Finlands svenska Marthaförbund ja Työtehoseuran kotitalousosasto.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme