Mainos
Mainos

IL: 10-vuotias Jani löysi haavoittuvuuden Instagramista – sai palkkioksi yli 9 000 euroa

Helsinkiläinen Jani, 10, sai löydöstään mojovan palkkion Instagramilta, kirjoittaa Iltalehti.

Jani huomasi Instagramin haavoittuvuuden maaliskuussa. Poika kokeili syöttää Instagramin kommenttikenttään haitallista koodia ja huomasi, että pystyi poistamaan toisten kommentteja.

– Olisin voinut poistaa kenen tahansa, vaikka Justin Bieberin, kommentteja sieltä, Jani kommentoi.

Jani kertoi Instagramille löydöstään sähköpostiviestillä. Vain pari päivää myöhemmin Instagramilta vastattiin, että haavoittuvuus oli korjattu. Kiitoksena nuori mies sai 10 000 dollarin eli 9 043 euron palkkion. Jani kertoo Iltalehdelle suunnittelevansa uuden polkupyörän ja jalkapallon ostoa.

Jani on ollut kiinnostunut pelien koodaamisesta jo muutaman vuoden. Taitojaan Jani on kehittänyt yhdessä kaksoisveljensä kanssa muun muassa katsomalla videoita Youtubesta. Veljekset ovat aiemminkin etsineet ja myös löytäneet pieniä tietoturva-aukkoja.

Pojan isälle jälkikasvun taidot tulivat yllätyksenä.

– Tuli ihan yllätyksenä, että Jani on mennyt niin pitkälle tuossa hommassa. Minulle on ihan somehepreaa nuo asiat, Marko-isä kertoi.

Jani piti löydöstään myös esitelmän koulussaan äidinkielen tunnilla. Opettajat ja koulukaverit eivät meinanneet uskoa Janin löytöä ja sitä seurannutta mojovaa palkkiota.

– Ne oli tosi hämmästyneitä ja ihmeissään. Ne ei tienny, että mä osaan tällaista.

Taitava nuori mies kertoo haaveilevansa tietoturva-asiantuntijan ammatista.

 

Lähde: Iltalehti

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme