Mainos
Mainos

Internetin käyttäjämäärä on kasvanut tasaisesti Suomessa

Yli 60-vuotiaiden internetin käyttö lisääntyi Suomessa eniten.

Vajaat kolme neljästä suomalaisesta käyttää internetiä viikoittain. Tilastokeskuksen tekemässä kyselyssä viime vuoden keväällä yli 2,8 miljoonaa 15-74-vuotiasta suomalaista ilmoitti käyttävänsä nettiä.

Määrä kasvoi tasaisesti noin 20 prosenttiyksikköä vuosien 2001-2005 aikana. Suhteellisesti eniten osuus kasvoi yli 60-vuotiaiden joukossa, joiden lähtötaso oli selvästi matalin.

Naiset ovat lisänneet internetin käyttöä enemmän kuin miehet. Nykyisin naisten ja miesten käyttömäärät ovatkin lähes tasoissa. Internetin päivittäisessä käytössä ei ole huomattavia eroja eri ikäisten kesken muuten kuin yli 65-vuotiaiden joukossa, jotka käyttävät internetiä muita harvemmin.

Suomalaisten internetin käytöstä on tullut viime vuosina säännöllisempää. Tilastokeskuksen mukaan yksi syy tähän on internetyhteyksien nopeutuminen. Runsas vuosi sitten kaksi kolmesta koti-internetyhteyden käyttäjästä käytti yhteyttään päivittäin tai lähes päivittäin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme