Mainos
Mainos

Internetin laittomat jukeboksit siivotaan

Internetin siivoaminen laittomista musiikki-jukebokseista on aloitettu Suomessa vauhdikkaasti. Ensimmäinen tapaus on jo oikeuskäsittelyssä, ennakkopäätöstä tekijänoikeusrikkomuksista odotetaan jo tänä keväänä. Suomessa näitä jukebokseja on löydetty alkuvuonna jo lähes 300.

Musiikkiteollisuus on jo jonkin aikaa kehitellyt tunnistejärjestelmää, jonka avulla laittomat musiikkiesitykset saataisiin kitkettyä verkosta. Englannissa on jo koekäytössä musiikkia jäljittävä hakurobotti. Tämän atk-ohjelman hakutulokset saadaan Suomeenkin, mutta kielivaikeudet hankaloittavat jäljittämistyötä.

Musiikkia löytää internetistä helposti, esimerkiksi levy-yhtiöiden ja faniklubien kotisivuilta. Laittomaksi musiikin esittäminen muuttuu, jos siitä ei makseta tekijänoikeuskorvauksia. Nettipiratismi aiheuttaa kansainväliselle musiikkiteollisuudelle vuosittain miljardien markkojen menetykset.
(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme