Mainos
Mainos

Internetissä tarjolla niukasti terveydenhuollon palveluja

Suurin osa suomalaisista toivoo, että voisi varata aikoja, katsoa potilastietojaan tai tarkistaa tutkimustuloksensa internetissä.

Vain harva suomalainen käyttää terveydenhuollon internet-palveluita, koska niitä on vielä niukasti tarjolla. Yli puolet suomalaisista käyttäisi mieluummin sähköisiä palveluja kuin hoitaisi asioita puhelimella tai henkilökohtaisesti.

Terveydenhuoltobarometrin mukaan kolme neljästä suomalaisesta haluaisi varata aikoja tai katsoa potilastietojaan internetissä. Moni myös tarkistaisi tutkimustuloksiaan netissä.

Lääketietokeskuksen erityisasiantuntijan Nadia Tammisen mukaan verkkopalveluissa on tarjolla runsaasti korkeatasoista tietoa lääkkeistä ja sairauksista. Sen sijaan terveydenhuollon arkityöhön sähköisiä palveluja ei ole omaksuttu.

- Jo tehokas sähköpostin käyttö vähentäisi turhia vastaanotto- ja puhelinaikoja, jos tulokset ohjeineen lähetettäisiin sähköpostitse silloin, kun se on mahdollista,Tamminen sanoo.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme