Mainos
Mainos

iPhone-mato vaihtaa taustalle Rick Astleyn kuvan

Australiassa on lähtenyt liikkeelle Ikee -niminen kännykkämato, joka on kohdistettu iPhonelle. Tietoviikon verkkosivuilla kerrotaan, että kyseessä on ensimmäinen iPhonelle kirjoitettu mato.

Madon tekijäksi on tunnustautunut 21-vuotias sydneyläinen nuorukainen, kerrotaan Tietokoneen verkkosivuilla. Nuorukainen kertoo uutiskanava ABC:lle halunneensa muistuttaa murrettujen Iphone-puhelinten tietoturvasta.

(Lähde: Wikipedia)

Asiantuntijoiden mukaan mato uhkaa kuitenkin vain sellaisia iPhonen käyttäjiä, jotka ovat poistaneet puhelimensa ohjelmistolukituksen. Ohjelmistolukituksen poistamisen lisäksi tartunnan saaminen edellyttää, että puhelimessa on asennettuna Ssh-apuohjelma, jonka oletussalasanaa ei ole vaihdettu.

Ikee vaihtaa puhelimen taustalle jostakin syystä laulaja Rick Astleyn kuvan. Mato ei kuitenkaan muuten tee kovinkaan suurta harmia saastuttamilleen puhelimille. Astley tunnetaan vuonna 1987 ilmestyneestä Never Gonna Give You Up -kappaleesta

F-Secure antoi madolle nimeksi Ikee, sillä Astleyn kuvan päälle ilmestyy teksti: "Ikee is never going to give you up".

Tietotuvayhtiö Sophos kertoo uutispalvelu IDG:lle, että madon pelätään tekevän myöhemmin jotain pahempaa, jos sen koodia muutetaan. Tietoviikon mukaan tällöin mato saattaisi esimerkiksi kyetä varastamaan puhelimista arkaluonteisia tietoja.

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme