Mainos
Mainos

iPhonessa ja iPadissa itsetuhon aiheuttava moka – älä aseta tätä päivämäärää

Jos haluat tuhota Applen iPadin, iPhonen tai iPod touch -laitteen, niin tähän on olemassa varsin viattomalta vaikuttava keino:

Laitteissa on nimittäin päivämäärän käsittelyyn liityvä paha virhe. Jos asetat 64-bittisillä prosessoreilla varustetuilla iOS 8-tai iOS 9 -laitteilla päivämääräksi 1.1.1970, niin laite ei pysty enää sammuttamisen jälkeen käynnistymään ja siitä tulee pysyvästi käyttökelvoton. Laitteen palautus ei onnistu edes iTunesin kautta, kertoo Guardian.

On erittäin epätodennäköistä, että kukaan saisi säädettyä ajan manuaalisesti tuhopäivämäärälle vahingossa. Guardianin mukaan jotkut ovat kuitenkin tarkoituksellisesti muuttaneet päivämäärää ja tuhonneet näin Applen kaupoissa olleita esittelylaitteita.

Vaarana on myös, että krakkerit pystyisivät langattoman Wi-Fi-verkon kautta muuttamaan verkossa olevien laitteiden aika-asetuksia siten, että ne kaikki tuhoutuvat sammuttamisen jälkeen.

Apple on kertonut tutkivansa vikaa.


 

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme