Mainos
Mainos

Iran aloittaa uuden uutiskanavan

Iranilaisviranomaisten mukaan Press tv on vastine länsimaisille kanaville, jotka kertovat uutisia vain tietyistä näkökulmista.

Iran aloittaa oman ympärivuorokautisen englanninkielisen uutiskanavansa, kertovat viranomaiset. Kanavan tarkoituksena on tarjota vaihtoehto länsimaisille uutiskanaville.

Press tv -nimeä käyttävä kanava tulee kilpailemaan lähinnä brittiläisen BBC:n ja amerikkalaisen CNN:n kanssa.

- Normaalisti uutisia välittävät vain länsimaiset kanavat. Me haluaisimme myös sanoa sanottavamme. Länsimaiset kanavat eivät yleensä kerro asioista kaikista näkökulmista. Uutiset Irakista, Beirutista ja palestiinalaisista ovat esimerkkejä tästä, perusteli kanavan johtoon kuuluva Nader Rad.

Iranilaiset eivät periaatteessa voi katsoa lainkaan satelliittikanavia, koska satelliittiantennit ovat maassa kiellettyjä. Kieltoa ei kuitenkaan valvota kovin tarkasti ja satelliittilautasia näkee runsaasti esimerkiksi maan pääkaupungissa Teheranissa.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme