Mainos
Mainos

Iran taas verkkohyökkäyksen kohteena - nyt iskettiin öljyntuotantoon

Iran on joutunut kytkemään pois verkosta avainasemassa olevia öljylaitoksiaan sunnuntaina tapahtuneen verkkohyökkäyksen takia.

Tietokoneviruksen uskotaan iskeneen Iranin öljyministeriön ja kansallisen öljy-yhtiön sisäisiin tietojärjestelmiin sunnuntaina.

Britannian yleisradioyhtiö BBC kertoo teknologiasivuillaan, että myös joitakin Iranin öljykenttiä jouduttiin sulkemaan pois verkosta varotoimena.

BBC siteeraa uutistoimisto Mehrin tietoja, joiden mukaan hyökkäyksellä ei ollut kuitenkaan vaikutusta Iranin öljyntuotantoon.

Iranin öljyministeriön sivut olivat takaisin toiminnassa jo eilen. Ministeriön tiedottajan kerrotaan sanoneen, että sivujen käyttäjien tietoja oli saatu varastettua hyökkäyksen aikana.

Iranin öljyteollisuuden keskeiset tiedot olivat kuitenkin turvassa, sillä ne sijaitsevat tietoverkoista irrallisilla palvelimilla.

Iranin kerrotaan asettaneen "cyber-kriisikomitean" tutkimaan hyökkäystä. Kyseinen komitea koottiin vuonna 2010, sen jälkeen kun Iranin ydinohjelmaa vastaan oli hyökätty Stuxnet-haittaohjelmalla.

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme