Mainos
Mainos

Istumapaikalla on väliä – HS: Näissä vaunuissa junan netti toimii parhaiten

Junan oma langaton internetyhteys on parhaimmillaan Pendolino- ja IC-kaukojunissa ravintolavaunussa ja niin sanotussa konduktöörin vaunussa, kertoo HS artikkelissaan.

Lehden mukaan kyseisissä vaunuissa sijaitsee VR:n langattoman verkkoyhteyden reititin, joka on yhteydessä operaattorien tukiasemiin.

Näissä vaunuissa mobiililaitteet ja tietokoneet ovat suoraan yhteydessä reitittimeen, joten netin laatu on parempi kuin muissa vaunuissa. Tätä selittää lehden mukaan se, että muissa vaunuissa laitteet ovat ensin yhteydessä oman vaunun tukiasemaan ja vasta sen jälkeen reitittimeen. 

Mikäli matkustaja haluaa nauttia laadukkaasta nettiyhteydestä, kannattaa siis suunnata ravintolavaunuun tai varata paikka ”konduktöörin vaunusta”, joka on junan toiseksi viimeinen vaunu. Lisäksi vaunun tunnistaa liikuntarajoitteisille varatuista paikoista. Myös matkustusajalla on väliä, sillä junan oma netti toimii nopeammin ruuhkahuippujen ulkopuolella.

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme