Mainos
Mainos

Itä-Savolle ei syytettä STT:n Räsäs-uutisoinnista

Savonlinnassa ilmestyvä Itä-Savo-lehti ei saa syytettä hiihtäjä Jari Räsästä koskeneen STT:n uutisen julkaisemisesta. Savonlinnan johtava kihlakunnansyyttäjä Päivi Markus katsoo, että lehden silloinen päätoimittaja syyllistyi painovapauden tuottamukselliseen väärinkäyttämiseen muun muassa siksi, että Räsäseltä itseltään ei yritetty ennen jutun julkaisemista tarkistaa STT:n välittämän uutisen todenmukaisuutta.

Syyttämättä jättämistä syyttäjä perustelee sillä, että rikos on kokonaisuutena arvostellen vähäinen, koska julkaistu kirjoitus oli peräisin STT:stä. Syyttäjän arvion mukaan STT:n perinteisesti luotettava maine ilmeisesti vaikutti päätoimittajan suhtautumiseen uutisen sisältöön ja sen todenperäisyyden arviointiin. Jari Räsänen on jättänyt kanteen yli 20 maakuntalehteä kohtaan niiden tammikuussa 1998 julkaiseman STT:n ns. doping-jutun vuoksi. Vastaavanlaisia syyttämättäjättämispäätöksiä on tehty jo usean lehden kohdalla.
(STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme