Mainos
Mainos

Japanilaiset keksivät nerokkaan tavan löytää eksyneitä vanhuksia – ilmainen kaikille riskiryhmään kuuluville

Japanilaisyritys keksi loistavan tavan merkitä vanhukset, jotka ovat riskissä harhailla omille teilleen.

Dementoituneet vanhukset saattavat välillä unohtaa, missä ovat tai minne ovat menossa. Japanissa eksyneiden vanhusten auttaminen on kuitenkin tehty helpoksi: jokainen riskiryhmään kuuluva vanhus merkitään sormien tai varpaiden kynteen kiinnitettävällä QR-koodilla.

Halkaisijaltaan yhden senttimetrin kokoinen tarra sisältää henkilön osoitteen, henkilönumeron sekä läheisen perheenjäsenen puhelinnumeron.

Parasta keksinnössä on se, ettei se maksa mitään.

Tarkoituksena on, että viranomaisten on helppo paikantaa eksyneen vanhuksen koti sekä hänen läheisensä, pelkästään QR-koodin skannaamalla.

Aiemmin dementoituneille henkilöille on laitettu esimerkiksi henkilötietoja sisältäviä tarroja kiinni vaatteisiin, mutta kynteen kiinnitettävän koodin etu on sen pysyvyys. Keskimäärin vedenkestävä tarra pysyy kynnellä kaksi viikkoa. Tarran voi halutessaan kiinnittää vaikkapa varpaan kynteen, jolloin dementikon ei tarvitse kulkea ”merkittynä”.


Lähde: BBC

***


Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme